Fiskeri

Silkeborg Langsø byder på gode fiskemuligheder, hvor I kan kaste snøren ud direkte fra campingpladsen.

Silkeborg Sø Camping & Feriehuse ligger direkte ned til Silkeborg Langsø, hvor børn op til 15 år kan fiske ganske gratis, mens øvrige kan købe et dags- eller ugekort, som gælder til flere kilometer af Silkeborg Fiskeriforenings vande. Du kan købe fisketegn online her.

Hvis I gerne vil ud at fiske i "Put n' Take" søer, er der flere end 10 af disse inden for en radius af 15-20 km, hvor priser starter ved ca. 60 kr. for et dagskort.


Fiskeri i Silkeborg Langsø

Silkeborg Langsø er en lang smal sø, der er delt op i 3 bassiner.


Østbassinet

Efter fredningen fanges der mange gedder i denne del af søen. Fiskeri langs siv bræmmer og åkandebælter kan give store fisk i forsommeren.


Midtbassinet

Der findes også gedder i Midtbassinet, som imidlertid er mere kendt for sine aborrer og sandarter. De holder især til på den hårde bund ved Viborgbroen og Kærgårdsbroen, som hvert år kaster mange fine fisk af sig. Aborrer over 1 kg er ingen sjældenhed her.


Vestbassinet

Det er denne del af Silkeborg Langsø, der traditionelt kaster flest storgedder af sig. Her hæver ingen et øjenbryn, hvis en 10 kgs gedde skulle gå til biddet. Her er sågar 15 kgs fisk en reel mulighed. Overalt i Silkeborg Langsø findes en stor bestand af skaller og brasen, som når rigtig gode størrelser i det næringsrige vand. Som medefisker kan man opleve godt fiskeri efter brasen langs hele nordsiden af søen. Det er også her - i søens østligste ende, man finder et af Europas mest avancerede tre-trins rensningsanlæg.

 

Knæk og bræk!

Har du set vores andre aktiviteter?

Vi har meget at byde på hos Silkeborg Sø Camping & Feriehuse. Tryk herunder, og læs om alle vores aktiviteter.